Ořechoví "trdlouši"
Potřebné ingredience
Na těsto 300 gr hladké mouky,100 gr cukru krupice,asi 150 ml mléka,20gr droždí,100gr másla,půl lžičky soli,2 žloutky.....na náplň asi 150/180 gr mletých vlašských ořechů,cukr,1 vejce,2 lžíce skořice
Postup přípravy
Na nádivku smícháme mleté ořechy s cukrem a skořicí...1/3 dáme stranou
V míse rozdrobíme droždí promícháme se lžící cukru a pak přilijeme trochu vlažného mléka,promícháme,posypeme moukou,necháme vzejít kvásek asi 15 minut
Do mísy nasypeme mouku,přidáme cukr,rozpuštěné vychladlé máslo,žloutky,zbytek mléka a kvásek,vypracujeme tvárné těsto,které necháme asi hodinu kynout
vykynuté těsto propracujeme a pak na pomoučeném vále vyválíme obdélník,který potřeme rozšlehaným vejcem,pak posypeme ořechovou směsí
smotáme
hotovo
pak krájíme velice ostrým nožem plátky silné asi 1,5 cm,klademe na plech,potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme ořechovou směsí.Pečeme při 180 st.dozlatova
upečeno,můžeme pocukrovat,dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé